خانه » چطور یک پیچاق قیمه اردبیلی خوشمزه درست کنید

چطور یک پیچاق قیمه اردبیلی خوشمزه درست کنید

توسط مجله اینترنتی گلزاد
چطور یک پیچاق قیمه اردبیلی خوشمزه درست کنید

پیچاق قیمه یکی از معروفترین غذا‌های اردبیل است که طرفداران زیادی دارد و غذای خوشمزه‌ای است. اگر شما نیز تمایل دارید در مورد آن و طرز تهیه این غذای خوشمزه اطلاعاتی کسب کنید، تا انتها با گلزاد همراه باشید.

ابتدا بگوییم پیچاق قیمه را مردم اردبیل معمولا در ماه‌های رمضان و محرم در این شهر درست می‌کنند و نام دیگر آن خورش بادام آذری است.

این غذا بسیار شبیه خورش خلال کرمانشاه است، اما با آن تفاوت‌هایی نیز دارد. برای مثال، این غذا زرشک ندارد و در آن از گوشت، خلال بادام، تخم مرغ و ادویه استفاده می‌شود و روی آن تخم مرغ می‌گذارند. همچنین در این غذا برای رنگ آن از زردچوبه و زعفران استفاده می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه پیچاق قیمه اردبیل

معمولا این نوع غذای خوشمزه را با مواد اولیه زیر درست می‌کنند:

  • گوشت چرخ کرده، ۵۰۰ گرم
  • خلال بادام، ۱۵۰ گرم
  • پیاز داغ، یک پیمانه
  • آبغوره، ۲/۱ پیمانه
  • تخم مرغ، سه عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم

چطور یک پیچاق قیمه اردبیلی خوشمزه درست کنید

طرز تهیه پیچاق قیمه

برای تهیه این نوع غذا می‌توانید به روش‌های زیر عمل کنید:

  • ابتدا گوشت را تفت می‌دهیم. سپس رب را اضافه می‌کنیم و دوباره تفت می‌دهیم.
  • در مرحله دوم، خلال بادام، فلفل و زردچوبه را اضافه می‌کنیم.
  • مرحله سوم، دو لیوان آب جوش می‌ریزیم.
  • بعد از پخت، یک ساعت بعد آبغوره و پیاز داغ را اضافه می‌کنیم.
  • در انتها صبر می‌کنیم خورش جا بیفتد.
  • زمانی که خورش جا افتاد، ده دقیقه قبل از سرو غذا را در ماهیتابه قرار می‌دهیم و با قاشق بعضی از جاهای خورش را باز می‌کنیم و در آن جا تخم مرغ‌ها را می‌ریزیم. سپس در ظرف را می‌بندیم.

این غذا را به شکل زیر نیز می‌توانید تهیه کنید:

  • ابتدا گوشت‌ها را تکه تکه می‌کنیم.
  • کره را داخل تابه قرار می‌دهیم تا ذوب شود.
  • پیاز را رنده می‌کنیم و با ادویه‌جات اشاره شده تفت می‌دهیم.
  • وقتی پیاز تغییر رنگ داد، گوشت‌های خرد شده را اضافه می‌کنیم.
  • سپس دو لیوان آب جوش می‌ریزیم و صبر می‌کنیم تا گوشت‌ها نیم‌پز شوند.
  • وقتی گوشت‌ها نیم‌پز شدند، خلال بادام را با زعفران اضافه می‌کنیم و پانزده دقیقه فرصت می‌دهیم تا آب خورش کم شود.
  • سپس کمی نمک و پودر دارچین به آن اضافه می‌کنیم.
  • می‌توانید همزمان آبغوره نیز اضافه کنید.
  • سپس به تعداد نفرات روی خورش تخم مرغ می‌ریزیم.

در پایان بهتر است در هنگام پختن این غذا به موارد زیر توجه کنید.

  • از تکه‌های چربی گوشت نیز می‌توان استفاده کرد.
  • بهتر است خودتان بادام درسته را خلال کنید.
  • مزه این غذا باید ترش ملایم باشد.
  • به عنوان چاشنی می‌توانید از زرشک یا آب لیمو هم استفاده کنید.
  • می‌توانید از زرده تخم مرغ یا تخم مرغ کامل استفاده کنید.
  • برای هر فرد یک تخم مرغ باید در نظر بگیرید.
  • نمک را در انتها به گوشت اضافه کنید.
  • برای گرفتن بوی گوشت می‌توانید از برگ بو استفاده کنید.
  • بهتر است زعفران را دم کرده و از آن برای این غذا و غذاهای دیگر استفاده کنید.
  • تخم مرغ می‌تواند به شکل عسلی یا سفت باشد.
  • خلال بادام را دو ساعت باید در آب خیس کنید.
  • می‌توانید به جای تخم مرغ از تخم بلدرچین استفاده کنید.
  • اضافه کردن آبغوره به پیچاق قیمه دل‌بخواهی است.
  • می‌توانید از گلاب نیز استفاده کنید.
  • پیاز داغ حتما باید به شکل خلال‌های نازک و برشته باشد.

سخن نهایی

پیچاق قیمه غذای اصلی اردبیل است که بسیار طعم و بوی خوبی دارد. این غذا بسیار شبیه عذای خلال کرمانشاه است، اما به جای رب زعفران برای رنگ آن استفاده می‌شود.

به شما حتما پیشنهاد می‌کنیم این غذا را امتحان کنید. در این مطلب سعی کردیم در مورد این غذا اطلاعاتی دهیم، می‌توانید خودتان این غذا را درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

Related Articles

نظر دهید