بادمجان کبابی گیلانی یکی از خوشمزهترین روشهای طبخ بادمجان است. شما میتوانید بادمجان کبابی را به همراه سیر، رب انار، گردو و… طعمدار کرده و همراه با برنج یا نان صرف کنید. این مدل از طبخ بادمجان یک وعده غذایی کامل و مغذی است که بیشتر در استان گیلان رواج دارد.
غذاهای شکم پر معمولا از جمله غذاهای مجلسی و خوشمزهای هستند که در بیشتر نقاط ایران بهشکلهای مختلف و با مواد متنوع درست میشوند. این بادمجان شکم پر شمالی نیز نوعی غذای شکم پر است که کاملا گیاهی است و افراد گیاهخوار نیز به آن علاقه خاصی نشان میدهند.
پس در ادامه این مطلب همراه گلزاد باشید تا طرز تهیه بادمجان کبابی خوشمزه گیلانی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
- بادمجان: ۶ عدد
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- سیر: ۳ حبه
- گردو آسیاب شده: ۱ پیمانه
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- رب انار ملس: ۳ قاشق غذاخوری
- رب آلوچه: ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری ریز شده: نصف پیمانه
- روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه بادمجان کبابی گیلانی
قبل از هر چیزی توجه داشته باشید که بادمجانها باید از نوع درشت و کشیده باشند. یعنی باید گوشت داشته باشند و خیلی نازک، قلمی و کوچک نباشند.
بادمجانها را بشویید و پوست بگیرید. فراموش نکنید که سر بادمجانها یعنی قسمت کاکل و سفت آنها باقی بمانند تا بادمجان کبابی گیلانی خوش ظاهری داشته باشید. بادمجانها را از وسط چاک دهید، بهطوری که از بالا و پایین آن یکی دو سانت فاصله باشد.
در مرحله بعد داخل بادمجانها را با چاقویی که تیز باشد کمی خالی کنید. سپس به بادمجانها نمک بزنید و آنها را درون ظرفی بگذارید تا به مدت یک ساعت استراحت کنند. (با این کار تلخی بادمجان را میگیرید.)
بعد از گرفتن تلخی بادمجانها، آنها را بشویید و روی یک دستمال تمیز قرار دهید تا خشک شوند. پس از خشک شدن در روغن سرخ کنید. (برای اینکه بادمجانها کمتر روغن مصرف کنند، در تابه را ببندید و آنها را با حرارت متوسط رو به بالا سرخ کنید.)
در مرحله بعد باید پیاز رنده شده را سرخ کنید تا طلایی شود. سپس سیر خرد شده را به پیازها اضافه کنید تا عطر سیر در غذا بپیچد.
بعد از اینکه سیر کمی تفت خورد نمک و ادویه را اضافه کنید و کمی اجازه دهید طعم ادویه وارد غذا شود. در مرحله بعد گردو را که از قبل آسیاب کردید به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا گردوها تغییر رنگ دهند.
در پایان رب گوجه، رب انار، رب آلوچه و جعفری ریز شده را اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد مخلوط شوند. بعد از آماده شدن مواد میانی بادمجان کبابی گیلانی، با یک قاشق کوچک مواد را داخل بادمجانها بریزید و آنها را در تابه بچینید و روی شعله کم قرار دهید تا برای سرو گرم شوند.
نکاتی برای درست کردن بادمجان کبابی
- برای درست کردن بادمجان کبابی میتوان بادمجان را پوست کرد یا با بادمجان پوست نکرده غذا را درست کرد.
- برای اینکه این غذا رژیمی باشد، میتوانید بادمجانها را در فر یا روی گاز گریل کنید.
- برای جلوگیری از اصراف بهتر است داخل بادمجانها را که خالی کردید با مواد میانی بادمجان شکم پر شمالی مخلوط کنید.