خیلی مواقع پیش میآید که ما وقت کافی برای تهیه غذا نداریم و باید خیلی سریع یک چیزی تهیه کنیم. پیراشکی را معمولا بهعنوان فینگر فود هم میشناسند و از جمله غذاهای غیر ایرانی پرطرفدار است. دستور پخت پیراشکی گوشت خیلی راحت است و سریع میتوان آن را آماده کرد.
برای آشنایی با شیوه پخت این غذای خوشمزه تا انتها همراه گلزاد باشید.
مواد لازم برای پیراشکی گوشت با سیب زمینی
- سیب زمینی آب پز: سه عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
- پیاز: یک عدد متوسط
- روغن: به مقدار لازم
- تخم مرغ: یک عدد
- کره: ۵۰ گرم
- آرد سوخاری: به مقدار کم
دستور پخت پیراشکی گوشت با سیب زمینی
برای درست کردن پیراشکی گوشت با سیب زمینی ابتدا قابلمهای را آب کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس سیب زمینیها را شسته و داخل آن بریزید تا بپزند.
در این فاصله تا سیب زمینیها آب پز میشوند، یک عدد پیاز را بهصورت ریز خورد کرده و با مقداری کره یا روغن تفت دهید تا مقداری پخته شوند. در مرحله بعد گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا بپزد.
نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و خوب هم بزنید و اجازه دهید گوشت کاملا بپزد. سپس، سیب زمینیها را پوست کنده و له کنید، نمک و فلفل را اضافه کرد و خوب ورز دهید تا بهشکل خمیر دربیاید.
خمیر را بهشکل توپهای مساوی و یکسان تقسیم کرده و آنها را کمی پهن کنید. سپس وسط هر کدام از توپها کمی از مواد گوشتی بریزید و آنها را ببندید و برای ترد شدن، آنها را در آرد سوخاری بغلتانید.
سینی فر را چرب کرده و سیب زمینیها را داخل آن بچینید و در فر برای مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا با دمای ۲۰۰ درجه پخته و طلایی شود. برای اینکه پیراشکیها برشته شوند، آنها را برای ۵ دقیقه با حرارت بالای فر گریل کنید.
بیشتر افراد با سلیقههای متفاوت این غذای لذیذ را میپسندند و حتی برای کودکان بسیار دوست داشتنی است. مخصوصا افراد کم وزن و اشتها که هر غذایی را بهراحتی نمیخورند با در دست گرفتن یک عدد پیراشکی تزیین شده با سس قرمز، تمایل بیشتری به خوردن خواهند داشت.
چطور پیراشکیهایمان خوشمزهتر شوند
نکات تکمیلی زیر را در مورد دستور پخت پیراشکی گوشت ساده به یاد بسپارید.
- زمان آمادهسازی مواد اولیه آن حدودا ۲۰ دقیقه و زمان پخت و انتظارآن حدود ۱ ساعت است.
- پیراشکی گوشت را میتوانید در وعدهی ناهار و شام سرو کنید.
- پیراشکی گوشت را میتوان در ماه رمضان بهعنوان افطار درست کرد.
- مقدار مواد اولیه و دستورپخت برای ۴ نفر مناسب است.
- اگر فر ندارید، میتوانید در ماهیتابه نیز پیراشکیها را سرخ کنید. اما در این صورت به روغن بیشتری نیاز است و پیراشکیها چربتر خواهند شد.
- به جای گوشت و سیب زمینی میتوان از مواد دیگر مانند مرغ، قارچ، سوسیس و… با توجه به علاقه و مواد موجود استفاده کرد.
- برای طلایی شدن روی پیراشکی میتوان قبل از اینکه سینی را داخل فر قرار دهید، روی آن را با زردهی تخم مرغ بپوشانید. حتی روی آن را با کنجد تزیین کنید.