فرانسه از گذشته تا کنون همیشه در صنعت آشپزی حرفی برای گفتن داشته است. شیرینیها نانها، پنیر و دسرهای فرانسوی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در واقع فرانسه با نانهای شیرین خود در تمام جهان معروف است. اگر شما نیز به این شیرینی های فرانسوی جذاب علاقه دارید در ادامه مطلب با گلزاد همراه ما باشید.
معرفی شیرینی های فرانسوی
شیرینی های فرانسوی آنقدر بین مردم محبوبیت پیدا کردند که درطول زمان در کل جهان شناخته شدند. از ماکارونهای رنگارنگ گرفته تا کروسانهای جذاب و خوشمزه. در بخشهای بعد قصد داریم تعدادی از دسرهای معروف فرانسوی را به شما معرفی کنیم.
ماکارون
ماکارونهای رنگارنگ و جذاب را همه میشناسند. این شیرینی جذاب یکی از معروف ترین شیرینی های فرانسوی به شمار میرود. ماکارون از دو کوکی که در بینشان کرم نرمی وجود دارد تشکیل شده است.
ماکارون تنوع بیانتهایی دارد و بسیاری از افراد آن را با طعمهای عجیب و غریب نیز میپسندند. امروزه این شیرینی را با طعمهای نعناع و ریحان نیز درست میکنند.
این شیرینی آنقدر شهرت دارد که یک روز از سال را نیز به خود اختصاص داده است. 20 مارس روز ماکارون است و برای اولین بار توسط «پیر هرمه» در سال 2005 تعیین شد.
کروسان
کروسان نان شیرینی است که با آرد، خمیرمایه و کره تهیه میشود. این شیرینی برای اولین بار در اتریش اما توسط آشپزی فرانسوی ابداع شد. کروسان یکی از ارکان ثابت صبحانههای اروپایی و حتی آمریکایی است.
این نان جذاب در کنار قهوه ترکیب فوقالعادهای را برای صبحانه تشکیل میدهد. کروسان در ایران نیز محبوبیت زیادی دارد و انواع مختلف آن در سوپرمارکتها و قنادیها یافت میشود.
کیک اپرا
کیک اپرا یکی از معروف ترین شیرینی های فرانسوی است که از لایههایی از کیک اسفنجی با طعم بادام به همراه سس قهوه، خامه قهوه و گاناش شکلاتی تشکیل شده است. با امتحان کردن این دسر طعمی بینظیر و اشرافی را به خود هدیه خواهید داد.
موس شکلاتی
موس شکلاتی نیز یکی دیگر از دسرهای معروف فرانسوی است. تهیه این دسر بسیار ساده است و مواد اولیه کمی نیز نیاز دارد اما طعم فوقالعادهی این دسر هر کسی را وسوسه میکند.
برای تهیه این دسر تنها به شکلات تختهای، کره، تخممرغ، وانیل و خامه نیاز خواهید داشت. میزان شیرینی این دسر را میتوانید با توجه به سلیقه خود با اضافه و کم کردن شکلات و خامه تنظیم کنید.
میل فوی
میل فوی را همه میشناسید. این شیرینی احتمالا پردردسرترین روش خوردن را دارد. در ایران میل فوی را با نام شیرینی ناپلئونی میشناسیم. شیرینی ناپلئونی یا میل فوی از دهها لایه نازک و بسیار ترد تشکیل شده است.
دردسر خوردن این شیرینی در مهمانیها نیز به دلیل همین لایههای ترد است که باعث میشود کسی به سمت آنها نرود. اما طعم فوقالعاده آن به دردسرش میچربد.
باگت
امروزه نان باگت یکی از نانهای اصلی سفرههای ایران نیز بهشمار میرود. این نان داستان جالبی را در پشت پرده دارد. نان باگت بعد از انقلاب فرانسه حاصل اعتراض به تبعیض طبقاتی است.
در واقع بعد از انقلاب همه نانواها دستور گرفتند که فقط یک نوع نان را بپزند و به مردم ارائه دهند و این نان همان باگت است که امروزه طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد.
تارت تاتن
تارت تاتن یکی دیگر از شیرینی های فرانسوی است که روی آن لایهای از سیب کاراملی قرار دارد. این تارت برای اولین بار در هتل تارتین در فرانسه ابداع شده است و نام آن را به همین دلیل انتخاب کردند. سرآشپز هتل تارتین برای اولین بار این دسر فرانسوی را برای مهمانانش سرو میکرد.
سوفله
سوفله یک دسر کیکی است که شباهت زیادی به موس دارد اما طرز تهیه آن به مراتب سختتر است. این دسر فرانسوی در اوایل قرن هجدهم رایج شد. در طرز تهیه دسر فرانسوی سوفله از سفیده تخممرغ، کاسترد، سس خامه، سس بشامل و یا پوره استفاده میشود.
نان خامهای
نان خامهای هم نامی آشنا بین دسرهای معروف ایرانی است اما اصلیتی فرانسوی دارد. خمیر پفکی این شیرینی را با خامه، کاستارد یا بستنی پر کرده و آن را با سس شکلات یا شکر رنگی تزئین میکنند.