اگر به فکر شیر ندادن به نوزاد جدید خود هستید، احتمالا غرق اطلاعات جدید دنیای مدرن شدهاید. این یک تصمیم شخصی است که فقط شما میتوانید بگیرید، اما مزایای تغذیه نوزاد با شیر مادر بی پایان است.
قبل از اینکه تصمیمی درباره این موضوع بگیرید، در ادامه مطلب همراه گلزاد باشید تا بخشی از آنها را با یکدیگر بررسی کنیم.
تغذیه نوزاد با شیر مادر
شیر مادر تغذیه بهینه را برای نوزادان فراهم میکند. چون مقدار مناسبی از مواد مغذی دارد، بهراحتی هضم میشود و بهراحتی در دسترس است.
آکادمی اطفال آمریکا (AAP) شیردهی انحصاری با شیر مادر را به مدت 6 ماه توصیه میکند و حتی پس از معرفی غذاهای جامد، تا حداقل یک سالگی یا تا زمانی که مادر و نوزاد تصمیم به ترک آن بگیرند، ادامه یابد.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) تغذیه نوزاد با شیر مادر را تا 2 سالگی یا بیشتر توصیه میکند، زیرا فواید شیر مادر برای مدت طولانی ادامه دارد.
شیر مادر تغذیه ایده آلی برای نوزادان فراهم میکند
اکثر متخصصان مراقبتهای بهداشتی تغذیه انحصاری با شیر مادر را برای حداقل 6 ماه یا بیشتر توصیه میکنند.
شیر مادر حاوی همه چیزهایی به نسبت مناسب است که کودک در 6 ماه اول زندگی به آن نیاز دارد. ترکیب آن حتی با توجه به نیازهای در حال تغییر کودک، بهویژه در ماه اول زندگی تغییر میکند.
در روزهای اول پس از تولد، سینههای شما مایعی غلیظ و زرد رنگ به نام آغوز تولید میکنند که سرشار از پروتئین، قند کم و سرشار از ترکیبات مفید است. آغوز واقعا یک غذای شگفت انگیز است و با شیر خشک قابل تعویض نیست.
آغوز اولین شیر ایده آل است و به رشد دستگاه گوارش نابالغ نوزاد کمک میکند. پس از چند روز اول، سینهها با رشد معده نوزاد، شروع به تولید مقادیر بیشتری شیر میکنند.
تنها چیزی که ممکن است در شیر جادویی شما کم باشد، ویتامین D است که معمولا در این شرایط قطره ویتامین D توصیه میشود.
شیر مادر حاوی آنتی بادیهای مهمی است
شیر مادر مملو از آنتیبادیهایی است که به کودک شما کمک میکند با ویروسها و باکتریها مبارزه کند، که در ماههای اولیه حساس و بسیار مهم است.
این ویژگی بهویژه در مورد آغوز، اولین شیر صدق میکند. آغوز مقادیر بالایی از ایمونوگلوبولین A (IgA) و همچنین چندین آنتی بادی دیگر را فراهم میکند.
هنگامی که در معرض ویروسها یا باکتریها قرار میگیرید، بدن شروع به تولید آنتی بادی میکند که سپس وارد شیر می شود. این آنتی بادیها در برابر عوامل بیماریزا مصونیت ایجاد میکنند و از طریق شیر به کودک میرسند.
IgA با تشکیل یک لایه محافظ در بینی، گلو و سیستم گوارش کودک از بیمار شدن کودک محافظت میکند.
مطالعات متعدد منبع مورد اعتماد نشان میدهد که عدم تغذیه نوزاد با شیر مادر، او را در برابر مسائل بهداشتی مانند ذات الریه، اسهال و عفونت آسیبپذیرتر میکند.
شیردهی ممکن است خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد
شیر مادر برای نوزاد ممکن است خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها و بیماری ها را در کودک شما کاهش دهد، از جمله:
- عفونت گوش میانی تغذیه با شیر مادر ممکن است از عفونتهای گوش میانی، گلو و سینوسی دوران نوزادی محافظت کند.
- عفونتهای دستگاه تنفسی: تغذیه با شیر مادر میتواند در برابر چندین بیماری حاد تنفسی و گوارشی محافظت کند.
- سرماخوردگی و عفونت: نوزادانی که بهمدت 6 ماه بهطور انحصاری با شیر مادر تغذیه میشوند، ممکن است کمتر در معرض خطر ابتلا به سرماخوردگی جدی و عفونت گوش یا گلو باشند.
- شیر مادر برای نوزاد با کاهش عفونتهای روده مرتبط است.
- تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر با کاهش بروز انتروکولیت نکروزان مرتبط است.
- سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS): تغذیه نوزاد با شیر مادر با کاهش خطر ابتلا به SIDS مرتبط است، بهخصوص زمانی که فقط با شیر مادر تغذیه میشوند.
- بیماری های آلرژیک: یکی از فواید شیر مادر برای نوزاد کاهش خطر ابتلا به آسم، درماتیت آتوپیک و اگزما است.
- بیماریهای روده: کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند ممکن است کمتر به بیماری کرون و کولیت اولسراتیو مبتلا شوند.
- دیابت: تغذیه نوزاد با شیر مادر با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 1 و دیابت غیر وابسته به انسولین (نوع 2) مرتبط است.
- لوسمی دوران کودکی: استفاده نوزاد از شیر مادر خطر ابتلا به سرطان خود در دوران کودکی را کاهش میدهد.
تغذیه نوزاد با شیر مادر به وزن سالم کودک کمک میکند
یکی از فواید شیر مادر برای نوزاد افزایش وزن سالم و جلوگیری از چاقی در دوران کودکی است. همچنین شیردهی بیش از 4 ماه با شیر مادر باعث کاهش قابل توجهی در شانس ابتلای نوزاد به اضافه وزن و چاقی میشود.
این اتفاق ممکن است به دلیل رشد باکتریهای مختلف روده باشد. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند دارای مقادیر بیشتری از باکتریهای مفید روده هستند که ممکن است بر ذخیره چربی تاثیر بگذارد.
از طرفی نوزادانی که شیر مادر مصرف میکنند، لپتین بیشتری در سیستم خود نسبت به نوزادانی که با شیر خشک تغذیه میشوند، دارند. لپتین یک هورمون کلیدی برای تنظیم اشتها و ذخیره چربی است.