خانه » جیلبریک چیست؟

جیلبریک چیست؟

توسط مجله اینترنتی گلزاد
جیلبریک چیست؟

احتمالا اصطلاح «جیلبریک» با معنی فرار از زندان را در اینترنت مشاهده کرده‌اید. اما آیا معنی این اصطلاح مبهم و غیرقانونی را می‌دانید؟ در حقیقت این اصطلاح ارتباطی با زندان و فرار از آن ندارد و مربوط به باز کردن قفل‌ها و محدودیت‌هایی که به صورت پیش‌فرض برای گوشی همراه شما تعریف شده‌اند.

اجازه دهید در این مطلب جیلبریک پایدار و ناپایدار و به‌طور کلی نتیجه این کار را بررسی کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

جیلبریک آیفون یعنی چه؟

جیلبریک آیفون یعنی چه؟

اصطلاح جیلبریک معمولا در ارتباط با گوشی‌های آیفون و دارای سیستم عامل آی او اس است. جیلبریک آیفون به شما اجازه می‌دهد نرم‌افزارها و برنامه‌هایی را که توسط اپ استور تایید نشده‌اند نصب و استفاده کنید، رابط کاربری گوشی خود را شخصی سازی کنید و به طور کلی، آیفون خود را شبیه به یک دستگاه اندرویدی کنید.

البته شرکت اپل تمایل دارد تمامی کاربرانش از نرم‌افزارهای ایمن و پایدار استفاده کنند. جیلبریک پایدار و ناپایدار باعث می‌شوند کاربر کنترل بیشتری روی آیفون خود داشته باشد که نتیجه آن کاهش امنیت دستگاه خواهد بود و امکان دارد بیشتر در معرض ویروس‌ها قرار گیرد.

اصطلاح جیلبریک تنها در ارتباط با اپل استفاده نمی‌شود و در دستگاه‌های کتابخوان کیندل، و گوشی‌های هوشمند اندرویدی نیز وجود دارد.

دلیل انجام جیلبریک

دلیل انجام جیلبریک

جیلبریکرها را می‌توان در جبهه مخالف با شرکت اپل و سیاست‌های آن دانست. آن‌ها از محدودیت‌های بیش از حد اپل متنفر هستند و به همین جهت همیشه به دنبال این بودند تا محدودیت‌های اپل را زیرپا بگذارند.

این دشمنی از سال 2007 میلادی که همان سالی بود که اولین آیفون معرفی شد برمی‌گردد. تمام چیزی که جیلبریکرها می‌خواهند آزادی عمل بیشتر در گوشی‌های با سیستم عامل iOS است.

کاربران گوشی‌های شرکت اپل سال‌های زیادی مجبور بودند تنها از اپلیکیشن‌های موجود در اپ استور استفاده کنند که جیلبریک باعث برداشتن این محدودیت می‌شد.

تعریف دقیقی از جیلبریک وجود ندارد اما این اصطلاح، اولین بار برای اشاره به تطبیق کد در دستگاه‌های مختلف مانند گوشی‌های همراه تا کنسول‌های بازی، استفاده شد.

بنابراین مردم گاهی از این اصطلاح برای صحبت در مورد قرار دادن نرم افزار سفارشی روی موبایل یا حذف محدودیت های DRM در فیلم‌ها استفاده می‌کنند.

این اصطلاح در حقیقت شباهت زیادی با اصطلاح کرک (crack) که در ارتباط با نرم‌افزارها به کار می‌رود و اصطلاح روت (root) در گوشی‌های اندرویدی دارد.

جلبریک

همان‌طور که گفته شد، هکرها از سال 2007 تا کنون تلاش کردند قفل‌ها و محدودیت‌های iOS را کنار بزنند که شرکت اپل هر بار حفره‌ها و نقص‌های امنیتی را که به واسطه آن‌ها جیلبریک امکان پذیر می‌شد با به‌روزرسانی‌های متعدد برطرف کرده‌ است. بنابراین اگر قصد دارید آیفون خود را جیلبریک کنید، نباید آن را آپدیت کنید.

امروزه دسترسی‌ها در آیفون خیلی بیشتر از گذشته شده که باعث می‌شود کاربران تمایل کمتری به جیلبریک کردن داشته باشند و حتی به آن فکر هم نکنند. با این حال اگر واقعا قصد دارید آیفون خود را جیلبریک کنید، می‌توانید این کار را به‌سادگی و بدون هزینه از طریق فیلم‌های آموزش جیلبریک آیفون انجام دهید. البته جیلبریک معایبی نیز دارد.

پس از جیلبریک کردن آیفون خود، می‌توانید آیکون‌های بیشتر و متنوع‌تری به دستگاه خود اضافه کنید، نرم‌افزارهای بیشتری نصب کنید، از طریق بلوتوث فایل منتقل کنید و پادشاه آیفون خود باشید (به جای این که شرکت اپل پادشاه آیفون شما باشد).

در پایان باید بگوییم جیلبریک ناپایدار است و با جیلبریک کردن، آیفون شما از گارانتی خارج می‌شود و امنیت گوشی شما بسیار کاهش می‌یابد.

مصرف باتری پس از جیلبریک تا دو برابر افزایش می‌یابد، بنابراین زودتر از حالت عادی خاموش می‌شود و مجبور هستید برای استفاده روزانه از آن یک پاوربانک داشته باشید.

پس از جیلبریک کردن آیفون، سیستم عامل آی او اس تعادل خود را از دست می‌دهد و  امکان بروز هر اتفاقی وجود دارد و شرکت اپل دیگر مسئولیتی در قبال آیفون شما قبول نخواهد کرد. بنابراین توصیه می‌کنیم اگر با سیاست‌های شرکت اپل مشکلی ندارید، آن را جیلبریک نکنید.

 

Related Articles

نظر دهید